U bevindt zich nu hier: Royal Security Services » Nieuws » NL DOET 2012

NL DOET 2012

NL DOET 2012

NL DOET

Dé vrijwilligersactie van Nederland georganiseerd door het Oranje Fonds op 16 en 17 maart jl.Opnieuw werd Royal Security Services door de Haagse organisatie gevraagd om beveiligingswerkzaamheden gedurende het evenement in Den Haag te verrichten. 
Toezicht en ondersteuning rondom de activiteiten en het optreden als gastheer / gastdame voor tal van vrijwilligers, bekende Nederlanders en Politici.

Vrijdag 16 maart 2012 gaf minister Edith Schippers (VVD) het startsein voor NL DOET op het Plein in Den Haag.
Vrijdagochtend 'opende' de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het kledingrek voor de actie Doneer een Pak. Met deze actie vroeg organisator HOF aandacht voor het project G3 (Goed Gekleed aan de Gang). G3 is een winkel die mensen met een minimuminkomen van gratis kleding voorziet voor tijdens sollicitatiegesprekken. Iedereen kon op 16 en 17 maart kleding doneren die tijdens een sollicitatiegesprek kan worden gedragen, zoals broeken, rokken, (mantel)pakken, blouses, overhemden, stropdassen, tassen en accessoires. Vrijdagmiddag trakteerde G3 de bezoekers van het NL DOET Centrum op een modeshow.

Cupcakes en inburgerspeurtocht voor minister Schippers
Na de openingshandeling ging minister Schippers zelf ook vrijwillig aan de slag op het Plein. Eerst maakte ze samen met kinderen uit groep 7 van de Willemsparkschool cupcakes voor bewoners van verpleeghuis Gulden Huis. Vervolgens gaf de minister het startsein voor de Inburgerspeurtocht en nam ze een groepje mee richting het Binnenhof, waar aansluitend de Ministerraad plaatsvond. Onderweg kon zij de inburgeraars als geen ander uitleggen wat er op het Binnenhof gebeurt en hoe Nederland wordt bestuurd.

Haags feestje met Fred en Cesar Zuiderwijk
Na de officiële opening door minister Schippers barstte het Haagse feest los. Fred en Cesar Zuiderwijk zorgden voor een muzikale opening samen met een groep cliënten van Steinmetz de Compaan (verstandelijke beperking). Onder begeleiding van een brassband vertrok het gezelschap vervolgens naar winkelgebied de Haagsche Bluf, waar ook verschillende NL DOET activiteiten plaatsvonden.

Vrijwilligersklussen en méér
Tijdens NL DOET waren duizenden Hagenaars vrijwillig actief bij zo'n 200 klussen in de hele stad. Hiermee was Den Haag landelijk de koploper. Ook in en rond het NL DOET Centrum vonden verschillende klussen plaats, zoals het opknappen van tweedehands meubels, het maken van bloemstukjes voor ouderen en schilderen met mensen met een verstandelijke beperking. Maar op het Plein gebeurde méér: Gilde Den Haag bood gratis stadswandelingen aan, Agnes Kamstra presenteerde er de Haagse Maatschappelijke Beursvloer, er waren optredens, vrijwilligers werden gehuldigd door Fred Zuiderwijk en Henk Bres, deelnemers konden een gratis stoelmassage krijgen en hapjes en drankjes verzorgd door Resto van Harte. Voor de kinderen waren er gratis suikerspinnen en werd er geschminkt. Bovendien zond Den Haag FM de hele vrijdag live uit vanuit het NL DOET Centrum, het was dé gelegenheid om eens te zien hoe radio wordt gemaakt.

Wij bedanken alle betrokkenen en wensen Organisatie NL DOET, haar partners en alle (nieuwe) vrijwilligers veel succes toe!

Kijk voor meer informatie over NL DOET op www.nldoet.nl/nldoet

 

 

Voeg dit artikel toe aan uw favoriete nieuws-website of social community:

Offerteaanvraag

Vraag vrijblijvend offerte op via onderstaand formulier.

Onze kracht

“Een prettig dichtbij-gevoel”
“Een laagdrempelige aanpak” “Flexibel” en
“Niet moeilijk doen” Dat zeggen onze klanten over ons.
Royal Security Services zorgt voor professionele beveiliging in Rotterdam, Zeeland, Den Haag, Amsterdam, Utrecht en de rest van Nederland.
Download hier onze brochure.

Nieuws

Nieuws

Lees meer nieuws »

Abonneer op onze RSS nieuwsfeed »